Ana Erčulj, umetniška vodja vokalne skupine Gallina

Ana Erčulj je leta 2004 zaključila šolanje na Gimnaziji Ledina ter na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Leta 2013 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani na oddelkih za muzikologijo in sociologijo kulture. Leta 2010 se je udeležila študentske izmenjave Erasmus v Utrechtu na Nizozemskem, trenutno pa je študentka zborovskega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri Sebastjanu Vrhovniku.

Ob študiju je kot pevka in korepetitorka sodelovala z različnimi zbori, kot so Ljubljanski madrigalisti, Vox Carniolus itn. Vodila je številne zborovske zasedbe: Vokalno skupino Sekstet Komplet, Vokalno skupino Solalei, Vokalno skupino Gallina, Ženski pevski zbor Biser, Domžalski komorni zbor in Komorni zbor Krog. Sodelovala je z ženskim pevskim zborom Čarnice, Vokalno akademijo Ljubljana in kvartetom rogov Slovenske filharmonije. Kot asistentka dirigenta je sodelovala z APZ Tone Tomšič in dirigentom Sebastjanom Vrhovnikom.

Z zbori in vokalnimi skupinami je gostovala po vsej Evropi: v Belgiji, na Nizozemskem, Irskem, Češkem, v Italiji, Avstriji, na Hrvaškem in v Srbiji.

Svoje znanje nadgrajuje na seminarjih in izobraževanjih za zborovske dirigente pod vodstvom uveljavljenih domačih in tujih dirigentov: Martine Batič, Johannesa Prinza, Aloisa Glassnerja, Franza Jochuma, Ragnarja Rasmussena, Steffana Schreyera, Martina Steidlerja, Georga Grüna, Stojana Kureta in Marka Letonje. Sodelovala je na strokovnem izobraževanju mladih zborovskih menedžerjev in dirigentov na festivalu Polyfollia v Franciji, leta 2012 pa je kot aktivna udeleženka sodelovala na Evropski akademiji za zborovske dirigente v Grazu pod vodstvom Johannesa Prinza. Z vokalno skupino Sekstet Komplet je sodelovala na dveh delavnicah za vokalne skupine pod vodstvom nemškega seksteta Singer Pur in finske vokalne skupine Rajaton.
Z vokalno skupino Gallina sodeluje od njene ustanovitve dalje.