O nas

Vokalni sestav, ki ustvarja pod imenom Gallina, je nastal konec leta 2010. Gallina posveča veliko pozornosti izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe ter svetovne zborovske literature, na repertoarju pa je mogoče najti tudi slovenske popevke ter tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice.

V dosedanjem delovanju je Gallina dosegla vrsto vidnejših uspehov, med pomembnejšimi lahko omenimo zlasti: zlato priznanje z odliko z Regijskega tekmovanja odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin 2013 (Slovenija), zlato plaketo in priznanje za najboljšo vokalno skupino tekmovanja Naša pesem 2014 (Slovenija) in drugo nagrado v kategoriji vokalnih skupin ter drugo mesto v kategoriji romantika na mednarodnem tekmovanju Polifonico Arezzo 2014 (Italija). V letu 2014 je skupina izdala svojo prvo zgoščenko Kurje gospe. Leta 2015 je Gallina na mednarodnem tekmovanju v Petrinji »Lipanjski zvuci« (Hrvaška)zmagala v kategorijah klasične in folklorne glasbe ter osvojila Grand Prix.

Gallino zaradi njene specifičnosti in prepoznane kvalitete v goste vabijo številni slovenski in tuji organizatorji. V letu 2015 so nastopile na slovenskih in mednarodnih festivalih: »Festa della musica attiva« (Piazzola sul Brenta, Italija), 11. Mednarodni zborovski festival (Koper, Slovenija), Festival Lent (Maribor, Slovenija) in Mednarodni zborovski festival Kragujevac (Kragujevac, Srbija). V letu 2016 je skupina gostovala na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini, s ciklom sakralnih koncertov po cerkvah s poslikavami Toneta Kralja pa se je predstavila doma in v zamejstvu. Skupina je pravkar izdala svojo drugo zgoščenko Prikupnih pet (oktober 2016).

V Gallini pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj pojejo Maša Simčič (sopran), Živa Kolenc (sopran), Ana Plemenitaš (alt) in Višnja Fičor (alt).